Hoppa till innehåll

Går det spela PS4 spel på PS5?

PS4 spel till PS5

Om du tidigare hade ett PS4 har du förmodligen även massa spel till det. Då ställer du dig kanske frågan om du kan spela PS4 spel på PS5. Många vill gärna ha svar på detta innan de väljer att investera i en PS5. Tidigare har du inte kunnat spela tidigare spel på en Sony-konsol. Detta ändrades dock när Sony valde att lansera PS5 till mångas stora förtjusning. Här berättar vi mer.

Så kan du spela PS4 spel på PS5

Du behöver inte springa ut och leta efter spel till PS5 om du har flertalet till PS4. Nästan alla dessa fungerar även till den nya konsolen utan problem.

För att kunna spela ps4 spel måste du ha en DualSense-kontroller vilken följer med när du köper ett PS5. Du kan även spela med en DualShock 4-kontroller om du har en sådan liggande.

Det du måste vara uppmärksam på är att en DualShock 4-kontroller inte fungerar till ps5-spel. Då måste du ha den kontroller som följde med när du köpte ditt PS5.

Ladda ner PS4 spel

Om du har digitala spel till din PS4 kommer du se de som är kompatibla med PS5 när du ska ladda ner dessa på nytt. Sedan startar du upp dessa som vanligt.

Har du PS4 spel i fysisk form sätter du i skivan och installerar de igen på din nya konsol. Du kan alltså vara dina gamla spel med nya PS5 Spel och få timmar av underhållning. Då kan du alltså lugnt investera i en PS5 och veta att spelen fungerar.