Hoppa till innehåll

FIFA 22

Playstation 5 spel

FIFA behöver knappast någon närmare presentation. Det har varit det ledande fotbollsspelet i över 20 år till en rad konsoler och så även som PS5 spel. De flesta FIFA-spelen är sig lika och du som är en van FIFA-spelare kommer snabbt att känna igen dig i FIFA 22. De nya versionerna handlar inte om att lansera ett helt nytt spel utan främst om att göra små förbättringar. Målet är alltid att göra ett så verklighetstroget spel som möjligt som flyter på utan krångel. I FIFA 22 är det Mbappé som är frontfigur, han får alltså fortsatt förtroende från 2021.

Allt om FIFA 22 till PS5

Det är en sak som är nytt i FIFA career mode. Tidigare har du kunnat skapa din egna spelare och påbörjat en karriär som en talang i en klubb. Nu kan du även skapa en helt ny klubb och ta över som tränare. Det är säkerligen en dröm för många. 

I tidigare FIFA-spel har du kunnat ta över en befintlig klubb och försökt träna dem till stora framgångar. Men nu kan du alltså bygga upp din egen klubb helt från grunden. Du får bland annat välja vad laget ska ha för matchställ, klubbmärke och vilken arena ni ska spela på. Sedan är det din uppgift att ta klubben till toppen. 

Det är ett spelläge som tar väldigt mycket tid och som känns väldigt realistiskt. Men det är också en otrolig känsla att ta sin helt egna klubb till en ligaseger eller en Champions League titel. 

Skapa din egna spelare

Även i FIFA 22 har du möjlighet att skapa en egen spelare. Kanske baserar du den på dig själv eller på någon helt annan. Din uppgift är sedan att lyckas så bra med din spelare som möjligt. Målen för din spelare beror även på vilken position du väljer att spela på. En försvarare har ju en helt annan uppgift än anfallaren i matcher. 

En annan nyhet är att du kan bli inbytt i matcher och alltså börja på bänken. Tidigare har du bara kunnat bli utbytt.

Fifa har hela 30 officiella ligor

PS5 Spel

En anledning till att FIFA har kunnat dominera på marknaden så länge är för att de alltid fått flest licenser. Det betyder att du spelar med de riktiga klubblagen och de riktiga spelarna. I FIFA 22 så har de licens från 30 olika ligor och du kan välja mellan fler än 700 klubbar. 

En nyhet som vi inte har sett innan är Indian Super League vilket kan intressera många. Då får du chansen att upptäcka lite nya lag. FIFA är ett klassiskt PS5 spel som alltid är värt att investera i. Du blir sällan besviken och så är det även denna gången. 

Köp FIFA 22 till PS5

Är du på jakt efter ett nytt spel till din konsol är FIFA ett PS5 spel som du alltid kan räkna med. Det är verkligen en klassiker som du aldrig tröttnar på. Eftersom det finns så många olika spellägen kan alla hitta något som passar dem. Du kan även spela mot andra online om du vill mäta din färdigheter mot andra. Det finns till och med spelare som är så duktiga att de tävlar i FIFA. 

Ett annat alternativ är att dra ihop kompisgäng och familj och köra en turnering mot varandra. Vem är egentligen bäst på FIFA? Alla brukar ha möjlighet att välja sitt favoritlag och visa vad de går för. Det enda som behövs är två kontroller till PS5. 

 

Detaljer som gör skillnad

PS5 Spel

Något som är så speciellt med FIFA är att de alltid lägger ner mycket energi vid detaljerna. Det gäller allt från hur en spelare tar emot bollen till kommentatorerna. FIFA har en förmåga att få det att kännas som att du verkligen befinner dig på arean. Du hör även spelarljud i bakgrunden som gör det hela ännu mer speciellt. 

Just för FIFA 22 så har man bytt ut kommentatorerna. Alex Scott blir därmed den första kvinnliga kommentatorn i spelet. Det är förstås väldigt speciellt och ett steg framåt för jämställdheten. Det finns alltså mycket att glädjas åt när när det kommer till FIFA 22. Om du själv vill uppleva alla detaljer kan du köpa eller ladda ner spelet hos någon av många återförsäljare. Det är svårt att bli besviken.