Hoppa till innehåll

PlayStation Network

PS5 spel

I och med att PlayStation blivit så stora och populära genom åren, har de skapat något de kallar för PlayStation Store och PlayStation Plus. Här är det något som ingår i det gigantiska PlayStation Network. Något som är den stora platsen för alla spelare av deras konsoler. I butiken hittar du ett bibliotek med massor av spel, medan PS Plus ger dig möjligheter till bättre spelupplevelser och åtkomst till onlinespel.

Det enda du behöver göra är att skapa ett konto för PS Network. Det gör du genom att välja online ID, där du sedan kan lägga till vänner. Efter det börjar upplevelsen, den stora underhållningen på alla dina anslutna enheter och PlayStation konsoler.

Så fungerar PlayStation Store

Det bästa med allt i PlayStation Network, är förmodligen den stora butiken där du kan hitta alla spelen. Vad sägs exempelvis om Ghost of Tsushima, Genshin Impact eller EA Sports FIFA 22? Allting kan du finna.

Här kan du göra en bra jämförelse med Google Play för att få ett grepp om hur enkelt allt är. För dig som är helt ny finns det två sätt att komma i kontakt med PlayStation Store. Det ena är att bara att utforska PlayStation Store. Det kan du göra snabbt och enkelt utan nedladdning eller inloggning.

Det andra sättet är att ladda ned en app till din konsol, webbläsare eller telefon. Hur du än går tillväga, finner du allt du behöver och mycket mer. Här finner du en riktigt spelskatt. I det gigantiska biblioteket hittar du alla de klassiska och populära spelen genom tiderna.

Givetvis hittar du också unika spel samt alla de senaste som de flesta inbitna spelare vill provas på. Utbudet du står inför är uppdelat i olika kategorier, där du hittar allt från det senaste till stora samlingar. I mellan det finner du också bra priser, abonnemang och mycket mera.

Så laddar du ned och installerar PlayStation App

PS5 Spel

Precis som med de flesta mobil appar, hittar du PlayStation App för Android mobiler hos Google Play. Det medan du som har en iPhone eller iPad hittar din version i AppStore. Efter det behöver du sedan bara följa de vanliga instruktionerna där nedladdning och installation sker automatiskt.

Funktioner för PlayStation Network i appen

Här säger de själva, anslut,upptäck och styr. Faktum är att så fungerar det. Nedan ser du vilka möjligheter du får med PlayStation App.

  • Enkelt att hålla kontakten med vänner. Du kan se vilka som är online samt vilka spel de spelar. Det både på PS4 och PS5.
  • Chatta och samtala med vänner och boka in nästa spelsession tillsammans.
  • Hitta spelnyheter och alla annan nyttig information, samt beställa och handla alla de spel du önskar.
  • Du får möjligheter att helt och hållet styra din spelkonsol direkt från din mobil. Exempelvis kan du hämta speltillägg och installera, samt fjärr-starta spel från mobilen.

Så fungerar PlayStation Plus

Som vi redan nämnt handlar det här om något som skapar en bättre spelupplevelse samt åtkomst till många sätt att spela och olika funktioner. Utöver det kan du också ta del av exklusiva rabatter och massor med andra erbjudanden.

Med PlayStation Plus kommer du att kunna utnyttja den fulla potential som bor i din PS5 konsol. Det kommer i fyra mycket stora och viktiga delar, vilka du ser information om nedan.

  • Spela tillsammans online. Med PlayStation Network Plus, öppnar de nya dörrar och möjligheter för dig. Här får du möjligheter att boka sessioner för spel med dina vänner. Utöver det finner du också möjligheter att delta i online turneringar.
  • I ditt abonnemang som PlayStation Plus medlem, får du möjligheter att fritt ladda ned nya spel varje månad. De får du sedan behålla och spela hur länge du vill, så länge du behåller ditt abonnemang.
  • Köp spel och addons med stora rabatter. Som medlem får du också stora rabbatter på utvalda spel och addons. Här är det många gånger något du kan kombinera med övriga rabatter. Något som gör att du får chansen att spara mycket pengar.
  • Sist men inte minst, finner du det de kallar för PlayStation Plus samlingen. Här handlar det om en rad utvalda, mest spelade och populära spelen. Något som du också kan lösa ut och få tillgång till.

Extra tjänster i PlayStation Network

PS5 Spel

Som extratjänst i det omfattande PlayStation Network finner du också möjligheter att hitta de senaste inom TV, film, underhållning och videor. Här finns det möjligheter att koppla upp sig mot både kostnadsfria och betalda tjänster.

Några exempel på de mest populära du hittar i nätverket är Netflix, Disney Channel och You Tube. Helt enkelt finns det mycket mera än bara en anledning att välja PlayStation Network.