Hoppa till innehåll

Battlefield 2042

PS5 Spel

Du som gillar krigsspel kommer säkerligen älska Battlefield 2042 som lanserades i november 2021 till en rad olika konsoler. Självfallet var PS5 en av dessa. Det är välkända Electronic Arts som har lanserat spelet denna gången. Något som är unikt är att det inte finns något läge där du spelar som en person. Du kan bara spela online tillsammans med andra. Om du gillar denna typen av spel är det alltså ett bra köp. Det är ett fartfyllt spel som bjuder på mycket action och som är ständigt utmanande. 

 

Battlefield 2042 lanseras till PS5

Det finns alltså redan en rad olika Battlefieldspel som har lanserats till PS. Om du redan har spelat något av dessa har du en bra uppfattning om spelet och dess funktioner. Vill du få en bättre uppfattning om just Battlefield 2042 kan du alltid titta på en trailer på Youtube. Det finns även människor som filmar när de själva spelar. Då får du även en uppfattning om Gameplay, 

Har du spelat Battlefield tidigare kommer du även känna igen några av kartorna. De är nämligen samma som i de föregående versionerna. Det kan tyckas lite tråkigt att de inte förnyar sig men Electronic Arts vill förmodligen inte ändra på ett vinnande koncept. Battlefield har alltid möts av väldigt positiv kritik och glada spelare och så även denna gång. 

Som liten kuriosa kan vi säga att spelet egentligen skulle ha lanserats redan i oktober 2021. Dock blev det försenat på grund av coronapandemin. Det berodde främst på att spelutvecklarna inte kunde använda i studion på samma sätt som de är vana vid. Fansen fick alltså ge sig till tåls någon månad extra. Spelet kom nämligen i November samma år.

Ett krig mellan USA och Ryssland

PS5 Spel

För dig som inte är bekant med handlingen i detta PS5 spel är det ett futuristiskt krig mellan USA och Ryssland som står i centrum. Man kan alltså säga att spelet är ett klassiskt krigsspel fast med en modern tvist. Det får ofta positiv kritik för att det bjuder på timmar av spelglädje. Faktum är att det är ett spel som känns ganska aktuellt med tanke på vad just nu pågår i världen. 

Letar du efter ett nytt PS5 Spel kan alltså Battlefield 2042 vara ett bra alternativ. Det spelar ingen roll om du har spelat Battlefield innan eller inte, det är verkligen ett spel för alla.

Flera olika typer av vapen i Battlefield 2042

Eftersom det utspelar sig i framtiden kommer du ha tillgång till flera spektakulära vapen. Det inkluderar bland annat drönare och olika fordon som du kan kontrollera som spelare. Du har även möjlighet att designa dina fordon efter eget tycke och smak. Det är en rolig detalj som gör spelet lite mer intressant. Om du väljer att lägga ner tid på detta eller inte, det är helt upp till dig själv. 

Vilka är spelets starka sidor?

Något som är positivt med Battlefield 2042 är att det är ett riktigt snyggt spel som är väldigt vackert att titta på. Det har även flera coola effekter som höjer spelupplevelsen. Det är också ett väldigt unikt spel där du kommer vara med om flera speciella ögonblick. Spelet har egentligen ingen motsvarighet på marknaden just nu vilket gör det väldigt konkurrenskraftigt. 

Det finns även lite kritik mot spelet och det är att spelupplevelsen kan vara något rörig om du är nybörjare. Därför bör du inte bli avskräckt utan verkligen ta dig tiden att lära dig kartorna och utrustningen. Det finns som sagt en del guider du kan titta på nätet om du vill ha tips och se hur andra spelar. Det funkar till alla konsoler inklusive PS5. Något som du måste vara medveten om är att det är ett spel som kräver lite tid och engagemang. Då kan det verkligen bli en spelupplevelse som är något utöver det vanliga. 

Upp till 128 spelare på samma bana i Battlefield 2042

PS5 Spel

Något som gör Battlefield 2042 till en fantastisk spelupplevelse är att det går att vara upp till 128 spelare på en och samma bana. Du kan alltså möta människor från hela världen. Det är inte bara ett spel utan en möjlighet att vara social och träffa nya människor. Om du vill kan du alltså investera i ett riktigt bra headset så du kan njuta av spelupplevelsen fullt ut. 

Spelvärlden är dynamisk vilket betyder att du aldrig ställs inför samma situation två gånger. Även om du spelar samma bana kommer du alltså ständigt stå inför en ny utmaning. Det är en av många anledningar till att det är så svårt att tröttna på Battlefield. Du vet aldrig vad som kommer att hända härnäst.