Hoppa till innehåll

God of War Ragnarök

War of God Ragnarök

Ett spel som hamnade på listan över 2022 mest efterlängtade spelsläpp är God of War Ragnarök. Det är den 9:de delen i serien om God of War som nu släpps till konsoler som PS5. Inte helt otippat handlar det om den nordiska mytologin. Det är ett spel som utspelar sig i forna Skandinavien och det är ju lite extra roligt om man tittar med svenska ögon. Du tar dig an rollen som huvudkaraktären Kratos och får även sällskap av din tonårsson. Han bär namnet Atreus. Det sägs vara en gripande story som håller dig fängslad från första minut. 

Kommer till PS5 2022

I skrivande stund så vet vi inte exakt när God of War Ragnarök kommer till butikerna, bara att det ska bli premiär under 2022. Tyvärr har spelet redan blivit försenat ett antal gånger i spåren av pandemin. Vi kan bara hoppas att allt går enligt plan nu när världen mer eller mindre återgått till det normala. 

Ragnarök kommer vara en direkt uppföljare på det God of War som släpptes under 2018. Om du har spelat ut det spelet vet du redan att det hintades om en uppföljare i samma stil. Det finns fortfarande tid att spela ut den 8:e delen om du ännu inte har gjort det. 

Coronapandemin var en av anledningarna till att spelet har blivit försenat. En annan var att skådespelaren Christopher Judge hade problem med hälsan under 2019. Nu pågår dock arbetet för fullt och alla är fullt beslutna att spelet ska släppas för allmänheten så fort det bara går. 

Första trailern till God of War Ragnarök släpptes 2021

PS5 Spel

Trots att spelet ännu inte är live har vi kunnat läsa mycket om det i tidningarna. Spelet har redan skapat stora rubriker och är ett av de mest efterlängtade på senare år. Under 2021 kunde man äntligen släppa den första trailern där du fick se en gameplay. Den är tillgänglig på Youtube och visar även hur spelet ser ut. För många räcker det med att se trailern för att veta om det är ett spel som är intressant eller inte. 

De har redan avslöjat många detaljer som får fansen att jubla. En spännande detalj är att karaktären Tor kommer vara en väldigt stor del av spelet. Om du bara ska köpa ett PS5 spel detta året så är detta verkligen ett spel att ha i åtanke. Nu går vi bara och väntar på datumet och på att det ska komma ännu mer detaljer om spelet.

Spela andra spel i God of War medan du väntar

Om du är otålig och inte kan vänta på att God of War Ragnarök ska släppas till PS5 kan du alltid testa på några av de andra delarna i serien. Även dessa håller väldigt hög klass. Vi har redan nämnt del 8 där du också kan sätta dig in i storyn. Du kan även gå längre tillbaka och leta fram äldre exempel av serien. 

Vill du hänga med i nyheter kring Ragnarök finns det många spelsajter som delar med sig av senaste nytt. Det är ett bra ställe att börja om du inte vill missa något nytt kring spelsläppet. Många spelbloggare är också snabba på att berätta om nya rykten eller nyheter. Det kan antingen vara via en skriftlig blogg eller i videoformat på Youtube eller någon annan plattform.

Många förbättringar har gjorts i God of War Ragnarök

PS5 Spel

Spelutvecklarna kämpar alltid med att förbättra sina spel och så är även fallet denna gången. De har själva gått ut och sagt att de har gjort flera förbättringar när det gäller undertexterna. Även om du förstår engelska kan det vara skönt att ha undertexter för att lättare kunna hänga med i storyn. Att följa med i historien och att lära känna karaktärerna är minst lika roligt som själva spelet. Du kan numera bestämma hur stora bokstäverna ska vara för att inte dra allt för mycket uppmärksamhet från spelet. 

Det ska även finnas ett spelläge med högre kontraster där du kan färga dina fiender i en annan färg. De kan till exempel visas som röda på kartan. Det är ett väldigt bra hjälpmedel om du är lite äldre eller om du har en funktionsnedsättning av något slag. Det kan även hjälpa dig som är nybörjare och har svårt att hänga med i början. Överlag så är det mycket fokus på 60-plussare och att de också ska kunna spela och klara ut spelet på bästa sätt. Det är något som det faktiskt inte pratas så mycket om i spelvärlden. Spel som God of War Ragnarök är ju faktiskt ett spel som passar alla åldrar.