Hoppa till innehåll

Dessa spel är populärast på PS5 just nu

Dessa spel är populärast på PS5 just nu

Om du är en av de som har haft tur nog att få tag på ett PS5 så är du säkert riktigt taggad på att pröva de nyaste och bästa spelen. Trots att det fortfarande är svårt att få tag på ett PS5 så finns det en hel del spel att välja och vraka bland.

I den här texten kommer vi att gå igenom vilka spel som just nu är populärast till PS5. Eftersom man även kan spela PS4-spel på sitt PS5 så kommer vi även inkludera några spel som inte är exklusiva till PS5.

Elden Ring

Elden Ring har under den korta tiden som det har funnit tillgängligt på marknaden tagit hela gamingvärlden med storm. Inget spel har tidigare fått så enormt bra recensioner av en i stort sett samlad presskår. Spelet har utvecklats av From Software, hjärnorna bakom den populära Dark Souls-trilogin. Dark Souls har alltid varit känt som något av en ful ankunge, där det spelet har saknat i form av grafik och handling har vägts upp av den fantastiska spelupplevelsen.

Med Elden Ring så har Dark Souls verkligen vuxit upp till en vacker svan. Spelet drar kraftig inspiration från Dark Souls, men ser trots detta fantastiskt ut. Världen är enorm och handlingen har författats och konstruerats av George R.R Martin, författaren bakom Game of Thrones. Dark Souls bjuder på hundratals timmar, och är ett verkligt måste för den som tycker om singleplayerspel. 

FIFA22

Men för den som tycker om sport, fotboll, och multiplayer så är det inte omöjligt att FIFA22 passar bättre. FIFA-serien är känd för sin innovation och nya idéer. Istället så har utvecklarna fokuserat på att leverera den bästa möjliga spelupplevelsen, samt göra att spelet känns och ser så snyggt ut som möjligt.

Och detta har de lyckats med oerhört väl. Spelet känns smidigare än någonsin och animationerna som spelarna gör är smidigare och följsammare än någonsin. Även det populära FIFA Ultimate Team är tillbaka, där du bygger ihop ditt eget lag och tävlar mot andra spelare online. Även om man inte är den största fotbollsmänniskan så kan man ändå ha många timmars spelglädje från FIFA22.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Den senaste i upplagan av CoD-spel är Black Ops Cold war. Även om det har funnits på marknaden ett tag så är detta ett spel som utnyttjar den kraftiga hårdvaran i PS5 till fullo. Multiplayerdelen är fantastisk, och det går även att spela det populära Zombies. Det här är ett spel som passar perfekt för dig som vill ha adrenalinpumpande action med fantastisk grafik som komplement. Den enda nackdelen är att singleplayerkampanjen lämnar en hel del att önska, som ofta tyvärr blir fallet när det kommer till Call of Duty.

Fortnite

Trots att Fortnite nu börjar bli ett relativt gammalt spel så är det populärare än någonsin. Spelet fungerar fantastiskt bra på PS5. Trots att detta verkligen inte är ett spel för alla så har utvecklarna gjort mycket för att kunna erbjuda en så bra spelupplevelse som möjligt.