Hoppa till innehåll

Ghost of Tsushima Director’s Cut

Ghost of Tsushima Director's Cut

När du spelar ett spel som slutar med Directors Cut, vet du att det alltid finns lite extra. Dock är det alltid spelet som är det viktiga. Här ska det finnas action och spännaning, eller ett stort äventyr med en bra story. Faktum är att du får allt det i Ghost of Tsushima Directors Cut, för Playstation 5. Här bygger det hela på originalet som var exklusivt enbart för Playstation4.

Vad du får här, är en helt ny ö, en helt ny historia samt alla de häftiga effekterna och funktionerna som PS5 ger dig. När du ser snabbt på det, var Ghost of Tsushima redan ett nästintill perfekt spel. Med nya Directors Cut och PS5, har det hela blivit ännu bättre.

Ghost of Tsushima spelupplevelse

Tsushima är en japansk ö, där du tar skepnaden av en samurai vid namn Jin Sakai. Här ska du sedan bekämpa den kraftfulla invasionen av krigare från Mongoliet. Du måste skapa olika allianser med andra individer och grupper.

Vissa kommer att leda dig den rätta vägen, medan andra inte har Tsushima och Japan som mål. Här finns det gömda aspekter som makt och rikedomar som drar. Något som får vissa att förråda dig, medan andra bygger starka band.

Du upplever en värld och en historia som du direkt känner igen från de välkända japanska samurai filmerna. Några exempel som ligger mycket nära är Yojimbo, Ran och 13 Assassins.

Tips och tricks i Ghost of Tsushima Directors Cut

Som vi alla vet, jobbar en samurai bäst genom att ta skepnaden av en ninja. Här handlar det då om att vara beräknande och vänta ut dina fiender. I många Playstation spel brukar det vara mycket knapptryckande.

Här ska du istället låta fienden anfalla först, för att ducka eller avvärja en attack. Något som ofta lämnar fienden öppen för det dödliga hugget. Faktum är att de flesta av alla fiender i Ghost of Tsushima Directors Cut, kan elimineras med bara en attack.

Nya funktioner i Ghost of Tsushima Directors Cut

Du upplever ett större och mera mytiskt land än tidigare. Ett större land betyder mera funktioner, äventyr och upplevelser. Det tillsammans med den nya tekniken som PS5 erbjuder, gör den senaste versionen av spelet till något riktigt extra.

Här kan du spela flera kapitel med nya händelser och historier, vilket gör att du känner allt som ett helt nytt spel, istället för en uppföljare. Exempelvis finns Mythic Tales, som är dueller med utvalda krigare. Här får du dem levererade till dig av vandrande musiker.

Utöver det har många nya samlingsobjekt lagts till i spelet, vilket gör det mera spännande och intressant. Sist, men inte minst kommer du i den här versionen av spelet, kunna spela online i co-op mode. Något som gör att du kan ta skepnaden av just ett Ghost of Tsushima.

Grafik och ljud i Ghost of Tsushima

Något som är riktigt bländande, är den grafik som du får i spelet. Utöver det finner du många olika videoklipp, som verkligen ger dig insikt i spelets kvalitet. Blandar du sedan i effektfull musik och andra ljudeffekter, får du en perfekt spelupplevelse direkt i TV soffan.