Hoppa till innehåll

Far Cry 6

Far Cry 6

Förmodligen finns det fortfarande många spelare där ute som kommer ihåg det första Far Cry spelet. Här handlar det om en helt spektakulär spel-serie, där du alltid tar rollen som en riktig elitkrigare. Eller åtminstone är det du som ska stå som den stora hjälten om du klarar av hela spelet. Den här gången är det Far Cry 6 som gäller. Nu ska du ta gestalten av Dani Rojas, och blir därmed en gerillakrigare. Ditt mål är att kämpa hårt och skoningslöst, för att befria landet Yara.

Så fort vi lade blicken på Far Cry 6 såg vi direkt att det handlar om ytterligare en stor succé från Ubisoft. Här handlar det om ett spel i open world genren. Alla tidigare delar och den populära serien har placerats i Karibien och skiner som solen.

Givetvis finns det en skurk du alltid kommer att minnas, ett vackert tropiskt landskap samt ett stort område med spännande miljöer att upptäcka och kämpa i. Här är det bara att packa väskan och, virtuellt, fara till Karibien så får du en otrolig spelupplevelse med Far Cry 6.

Handlingen i Far Cry 6

Precis som i de tidigare spelen i samma serie, handlar det alltid om att kriga till sista blodsdroppen. Det är ju en av de karaktärerna som gjort spel-serien så populär. Så, när du har spelet i din hand, säger vi inledningsvis, välkommen till Yara.

Vad du snabbt inser, är att det handlar om ett tropiskt paradis. På något sätt ser det också ut som tiden har stannat. Dock inte när det gäller action och sättet att kriga. Du befinner dig mitt i en gerillarevolution. Något som levererar ett modernt sätt att kriga och packar adrenalinet i kroppen.

Här är ditt uppdrag i spelet att skapa en allians mellan dig och gerillan på Yara. Målet är att fälla en diktator vid namn Antón Castillo och hans son. I spelet ser du videosnuttar där Giancarlo Esposito samt Anthony Gonzalez spelare de två figurerna.

När du antar skepnaden av Dani Rojas, gör du det som en avhoppad militär. Du ansluter dig till gerillan som legosoldat. Här gäller det att snabbt använda den arsenal av olika vapen som står till ditt förfogande. På så sätt har du chansen att jämna ut oddsen i kriget och slutligen få övertaget.

Vi säger så här. Yaras framtid står på spel och du är en av nyckelspelarna i att befria landets befolkning från den grymma diktatorn. Det är helt enkelt din plikt att bli gnistan i den revolution som slutligen fäller diktaturen på Yara.

Bygg din egen armé

I spelet får du chansen att ta tillvara allt som finns omkring dig och bygga hemmasnickrade vapen. Här kan du skapa allt från ryggsäckar som avfyrar raketer till automatiserade kulsprutor som drivs av motorer. Något som gör att du snabbt kan plana ut det övertag diktaturen en gång hade.

Utforska största Far Cry någonsin

När vi talar om en ö, gör vi det med magnitud i bakgrunden. Här kan du utforska en stad i spillror, stora djungelytor, breda stränder och fara fram på en hästrygg. Denna gång har Ubisoft överträffat sig själva, och levererar det största Far Cry spelet någonsin.