Hoppa till innehåll

Genshin Impact

Genshin Impact

Som vi hör redan på namnet och titeln av detta TV-spel för Playstation, handlar det återigen om något japanskt. Inget fel med det, då de ofta levererar storartade äventyr och actionpackade spel. Den här gången handlar det om japansk anime, vilket har spritt sig som en löpeld över världen. Det hela utspelar sig i en fantasivärld som bär namnet Teyvat.

Du som satsar på det här spelet får en klar och vacker grafisk miljö att spela i, med ett passande ljud som kompletterar spelets händelser. Här ska vi se vidare på vad som händer i spelet, vilket äventyr du står inför och vad du kan förvänta dig av Genshin Impact.

Äventyret i Genshin Impact

Det hela börjar med att du och ett syskon, har gett er iväg på en resa från en annan värld till Teyvat. Här förlorar ni helt plötsligt kontakten och kommer ifrån varandra. Vad som har skett är något mycket mystiskt. Du kan inte lämna Teyvat utan svar eller ditt syskon.

Här börjar jakten efter svar, där det första du gör är att söka svar från något de kallar elementgudarna. Du står heller inte helt allena, utan du utför ditt uppdrag tillsammans med en vägledande nymf vid namn Paimon.

Äventyret tar dig till vackra skogar, farliga grottor och livfulla städer. Din resa genom olika miljöer kantas av en rad olika faror, pussel och elaka fiender. Dock har du 30 olika medkämpar som du vid olika tillfällen kan låta ingå i din grupp.

På så sätt kan du med dina vänners hjälp övervinna olika kamper och faror som begränsar dig att utforska för att veta mera. Här utforskar du fritt i en fascinerande värld, samarbetar med rätt kamrater vid rätt tillfällen. Allt för att avslöja de många hemligheter Teyvat håller i sitt sköte.

Olika sätt att spela och uppleva Genshin Impact

Vad du ska göra i spelet, är det som bidrar till den totala spelupplevelsen. Här handlar det om att utforska, spela som ett lag, lära dig hantera de sju elementen. För att klara allt det kan du vid olika tillfällen välja att jaga själv, eller resa och uppleva tillsammans.

Olika sätt att utforska Teyvat

För dig som vill lösa spelets gåta och återförenas med ditt förlorade syskon, ska du givetvis följa handlingen och se till att lära dig och luska ut så mycket som möjligt. Vill du bara uppleva det vackra och varierande landskapet?

Ja, då kan du simma i havet, flyga som en fågel över det öppna landskapet eller ta dig an en bergsklättring. Genshin Impact kan du spela på många olika sätt, vilket gör det till ett spännande spel som passar många spelare.

Lär dig kontrollera sju element

Vad det hela handlar om, och vad du måste lära dig, för att lösa spelets gåta. Det är att kontrollera och hantera de sju elementen. De bär namnen Geo, Cryo, Dendro, Anemo, Electro, Hydro samt Pyro. Genom att lära dig bemästra elementen, kan du sedan använda dem i olika attacker. Vidare kan olika kombinationer av dem hjälpa dig lösa svåra pussel.