Hoppa till innehåll

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn

Här har du ett riktigt stort äventyr i actionrollspelet Horizon Zero Dawn. Bland alla spel i open world genren hamnar Horizon Zero Dawn på en perfekt plats i toppen. Med fantastisk gameplay, och en perfekt balans av utforskning. Här är det bara Ghost of Tsushima som ens kommer i närheten av detta spels storhet. Alltså kikar vi närmare på ett spel med solid gameplay, fantastisk grafik och en riktigt spännande historia.

Horizon Zero Dawn fyller dig med energin som kommer från det professionella teamet bakom spelet. Här låter de dig uppleva något helt nytt. Allt bygger som vanligt på alla element från open world genren, och spelstilar vi sett förut.

Vad som är nytt är äventyret, stilen och det fräscha intryck du får av spelet. Horizon Zero Dawn bygger upp en mycket starkare personlighet under ett enda spel, än Killzone lyckades gör på dussintalet.

Spelet kommer från Guerilla Games, som sedan lång tid skapat många omtalade titlar till Playstation. Nu kan du njuta av ett av de allra bästa i allt från Playstation 4 till nya funktioner i versionen för PS5.

Horizon Zero Dawn Historia och Gameplay

Horizon Zero Dawn utspelas i en tid efter den stora katastrofen, där vår planet numera är helt förändrad. Blandningen at förhistoriska element med en långt distanserad framtid, ger spelet ett liv där du känner dig delaktig i alla händelser.

Du är en kvinna vid namn Aloy, som befinner sig i en värld av robotliknande djur. De är formade som allting från hästar till dinosaurer. Som en del av den mänskliga rasen försvarar du dig själv med pilbåge och spjut.

Samtidigt som människor och robotiserade bestar kämpar till sista blodsdroppen i en kamp på liv och död, så bygger spelet upp en rad med frågor.

  • Vad hände med världen, och varför ser den ut som den gör?
  • Varför har robotiserade maskiner tagit djurens plats i samhället?
  • Vad har hänt med det som vi en gång kallade civilisation?

Allt det och ett evigt sökande, fick oss fastklistrade vid spelet i flera timmar.

Horizon Zero Dawn, är ett spel som tar timmar att spela. Här finns inget storartat öppningsscenario som i många andra spel. Du börjar spela med Aloy som liten, följer henne genom den svåra tiden som sexåring. Det, för att sedan börja den stora delen av spelet med henne som vuxen.

Spelet kommer hela tiden att uppvisa nya delar och utvecklas. Från en pittoresk öppningsscen av en värld där naturen tagit över. Till den slutliga förklaring till hur allt blev som det blev.

Grafik och ljud i Horizon Zero Dawn

I spelet får du en helt fantastisk grafik, som bygger på absolut senaste teknik. Det ser du också genom de snabba rörelserna och enorma effekterna, där spelet inte laggar en sekund. Helt enkelt en kristallklar bild där du blir en del av spelet.

När det gäller det ljud som kombinerar allt till en komplett spelupplevelse, finner du allt från skön bakgrundsmusik till dramatiska ljudeffekter. Totalt sett är det här ett av de bästa spelen vi någonsin provat.