Hoppa till innehåll

Pac-Man World Re-Pac for PS5

Pac-Man World Re-Pac for PS5

Oavsett om du nyss har fått tag på ett PS5 eller om du har haft turen att äga konsollen under en längre tid så är du precis som många andra spelare säkerligen på jakt efter nya spel att testa på. Även om det finns mycket som lockar i form av stora spel med enorma budgetar så kan Pac-Man World Re-Pac erbjuda mycket spelglädje i ett komprimerat format.

Om du är någon som tycker om plattformsspel, eller är sugen på att testa på spelformen så kan Pac-Man World Re-Pac till PS5 vara ett perfekt alternativ. Vi har testat spelet, som också finns tillgängligt på andra konsoler, till PS5 och blivit glatt överraskade. Detta är inte ett spel som kommer att kamma hem 10-poäng från kritiker runtom i världen, men för den som är ute efter en rolig och avslappnande spelupplevelse där man får använda sin uppfinningsrikedom i fina miljöer så kan Pac-Man World Re-Pack till PS5 passa som handen i handsken. Tyvärr så finns spelet i skrivande stund inte tillgängligt via PlayStation Now, men kostar runt 25 euro att plocka upp från en återförsäljare eller PlayStation Store.

Spelet i korthet

Berättelsen i spelet öppnar med att Pac-mans familj sätter ihop det sista med dekorationerna för att fira Pac-mans födelsedag. Plötsligt blir de kidnappade av onda spöken och bortförda. Spökena arbetar för den onda Toc-Man som firar sin egen födelsedag. Pac-Man återvänder sedan, inser vad som har hänt och ger sig ut för att hitta sin familj. Även om historien kan verka relativt barnslig, någonting som den också är, så ligger värdet i det här spelet inte i den tunga och karaktärsdrivna storyn, utan i själva spelupplevelsen.

Spelupplevelsen

Även om det är många som vet hur det är att spela Pacman i det klassiska formatet så är det här spelet någonting helt annat. Spelupplevelsen i Pac-Man World Re-Pac ger spelaren en intressant tappning på 3D-plattformande. Istället för att man kontrollerar Pac-Man genom en kamera snett bakifrån så rör man sig genom banor som på det stora hela är linjära med en kamera som är fixerad från sidan. På det stora hela leder detta till att spelupplevelsen mer liknar en 2D-plattformare men med lite mer frihet i hur man rör sin karaktär. Detta är dock inte någonting som tar bort från helhetsupplevelsen, men det bjuder in till en något annorlunda spelupplevelse.

Målet med varje bana är att förstöra statyn över Toc-Man som finns i slutet av varje bana, men vägen till slutet är alltid kantad av olika hinder, fiender och pussel som man måste ta sig igenom. Att styra Pac-Man görs genom joysticken, såväl som genom att använda sig av hans dubbelhopp eller attack. Man har även möjligheten att använda en snurr som kan användas för att besegra fiender, flytta runt sig bland olika plattformar eller för att ta sig upp för branta kullar.

Musiken

Soundtracket till spelet är ingenting som man genast blir sugen på att lyssna på medans man pendlar till jobbet så gör det jobbet inne i spelet väldigt bra. Den musiken som spelas passar väl in på de banor som man befinner sig på och gör att man lever sig in i spelet på ett bra sätt. Exempelvis så spelas det piratmusik när man befinner sig på en havsbana medans lasrar och andra spännande ljud ackompanjerar under rymdbanorna. Dessutom så dyker det upp klassiska ljud från tiden när Pac-Man var kung över arkaderna.

Spelet på PS5

Spelet fungerar fantastiskt bra på PS5 och även om hårdvaran i konsolen är mycket kraftfullare än det som krävs för att få spelet att fungera innebär detta också att man inte riskerar att spelet kraschar eller laggar någon gång under spelets gång. När vi testade spelet så fungerade allting precis som det skulle från början till slut och utan att ge oss några som helst problem. Om du är intresserad av att köpa och ladda ner spelet så kan du klicka på länken för att tas direkt till spelets sida på PlayStation Store.

Sammanfattningsvis

Allt som allt landar det hela i att detta är ett perfekt spel att plocka upp och testa på om man är någon som tycker om avslappnande men utmanande 3D-plattformsspel. Att det är just Pac-Man som är huvudkaraktären spelar mindre roll då det inte finns någonting som nämnvärt påminner om originalet. Även om vi har testat spelet på PS5 så finns spelet tillgängligt till andra konsoller. Detta är inte ett spel för dig som är på jakt efter storslagna äventyr eller berättelser som drivs genom karaktärsutveckling, men det är ett roligt och underhållande plattformsspel som kan vara perfekt att spela när man vill varva ner efter en lång dag på jobbet.